INLINE

    

Europees Kampioenschap Halfpipe skaten in Rotterdam ook Spaans Kampioen. 

Afgelopen Zaterdag, 10 juli, werd voor de 2e keer een Internationale wedstrijd gehouden op de professionele Half Pipe op het Westblaak skatepark. Vorig jaar werd hier de finale gehouden met groot succes. Dit jaar, tevens ook het 10 jarig jubileum van het Westblaak skatepark, was Westblaak opgenomen als premium stop voor de Europese tour.

Zaterdag was een van de heetste dagen in de afgelopen periode, dit werd ook snel duidelijk doordat men een eitje kon bakken op de metalen Half Pipe. Hierdoor liet het grote publiek het helaas ook afweten. Desalniettemin werden de deelnemers uit onder andere: Frankrijk, Engeland, Bulgarije, Spanje, Nederland en zelfs Brazilie aangemoedigd door een flink aantal passanten die zich door het heerlijke weer niet naar het strand lieten trekken.

Het niveau was door de hete, maar ook snelle baan onwijs hoog. De meest indrukwekkende truuks werden gedaan. Waaronder een dubbele backflip ( 2 maal een achterwaartse salto ). De beste skater van de dag was de spanjaard Nel Martin, helaas werd spanje op zondag ook eerste. Nel echter wist wel te domineren met gecontroleerde en stijlvolle prestaties. 2e werd Fransman Anthony Avella en het brons ging naar Engelsman Rich Parker.

Kortom een geslaagde dag voor het Westblaak Skatepark, de organisatie, de toeschouwers en de deelnemende skaters. Als follow up zal organisator van dit evenement ,Wereldkampioen in 2000, Sven Boekhorst met ingang van aankomende dinsdag voor 4 weken lessen geven aan jong talent in Rotterdam. Zodat er het komende EK een Nederlands Kampioen komt, net als met het voetbal!

De tour heeft nog 4 stops: Moskou 30-31 jul1, 1 august Spanje 20/21 augustus Bulgarije28/29 augustus Berlijn 2/3 oktober

Meer informatie op www.ec-halfpipe.com

Via deze link vind u een item dat door TMF is geschoten: http://www.kijkditnou.nl/sport/163851


Relevante informatie:

  • Inline Video's